BOSTON ÉS A PATRIÓTÁK - Bostoni sportút

A legférfiasabb sport legnépszerűbb csapata: ki ne álmodott volna arról, hogy megtekinti élőben a New England Patriots-ot? Ráadásul emellett bejárhatja az Egyesült Államok egyik legszebb és legizgalmasabb városát, Bostont!

 Utazás időpontja: 2019.11.20 - 26.

A program része a New England Patriots – Dallas Cowboys NFL mérkőzés, valamint egy Boston Celtics NBA vagy egy Boston Bruins NHL összecsapás megtekintése.*

 *Mivel az őszi mérkőzések menetrendjét csak nyáron hozzák nyilvánosságra, így a napokra lebontott pontos program és a megtekintett meccsek listája augusztus elején kerül kialakításra. A jelenlegi program tájékoztató jellegű! Hogy a kosárlabda vagy a jégkorong mérkőzés lesz az amerikai foci párja, a sorsolástól függ majd! Ha mind a két csapat otthon játszik és nem ütköznek a meccsek, természetesen lesz rá mód, hogy mindegyik mérkőzést megtekintsük.

1. nap (november 20., szerda)

Elutazás Budapestről menetrend szerinti repülőjáratokkal, átszállással Bostonba. Érkezést követően transzfer a szállodába, szobák elfoglalása. A délután további részében szabadidő.

 European flair – európai hangulat, érzésvilág. Ez jellemzi a legeurópaibbnak tartott amerikai város, a 400 éves Boston hangulatát. A patrióták által az USA szülőföldjének tartott Boston a 13 észak-amerikai gyarmat és Nagy-Britannia között 1775-ben kirobbant, az Amerikai Egyesült Államok megalakulásához vezető amerikai függetlenségi háború szülőföldje. A harcok közvetlen előzménye az 1773. december 16-i bostoni teadélután, a Boston Tea Party volt (amely a mai konzervatív és libertariánus politikai mozgalom névadójául is szolgál), amikor a bostoni polgárok, a teát sújtó vámok elleni tiltakozásul, a tengerbe szórták a Brit Kelet-indiai Társaság három hajójának teaszállítmányát. A legendás helyszínt ma is megtekinthetjük, ahol az egyik hajót bejárva emlékezhetünk a dicső eseményre. (azutazo.hu)

2.nap (november 21., csütörtök)

Fakultatív, egész napos vezetett városnézés Bostonban a város legszebb és legizgalmasabb helyeinek meglátogatásával. Este séta a híres Newbury streeten, majd elvegyülés a városi forgatagban!