VARÁZSLATOS ETIÓPIA

Megdöbbentő, káprázatos, elképesztő. Ezekkel a jelzőkkel illetik Etiópiát azok, akik meglátogatták ezt a fantasztikus, páratlan történelemmel rendelkező országot. Ámulatba ejtő és egyedi állatvilág, varázslatos és ritkán látott tájak, magával ragadó több ezer éves történelem, melynek mélysége és mondanivalója valódi értelmet ad ennek az utazásnak. Átjárja az országot egy grandiózus de láthatatlan szellemi érettség és spiritualitás, mely életre kelti a legendás helyszíneket, valamint az ősi történeteket.

                                                                                                                                                  

1. nap

A délutáni órákban elutazás Budapestről Bécsbe, majd az Ethiopian Airlines menetrend szerinti repülőjáratával, közvetlenül Addis Ababába. Érkezés másnap kora reggel.

2. nap

Érkezést követően transzfer a szállodába, a csomagok elhelyezése. Reggeli, majd városnézés Addis Ababában, az örök virágzás városában. A régészeti múzeumban található legősibb ember maradványai megtekintése után Afrika legnagyobb szabadtéri piaca következik, majd a főváros legizgalmasabb utcáinak megtekintése. A délután további részében szabadidő, majd közös vacsora zárja a napot.

3. nap

Kora reggel irány a repülőtér, majd belföldi járattal utazás Bahir Darba, mely Etiópia egyik legvonzóbb városa pálmafákkal tarkított széles sugárútjaival a Tana-tó déli partján. A hotelszobák elfoglalása után hajóra szállunk a Tana-tavon, majd a Zeghe félszigeten található 14. századi Ura Kidane Mihret keresztény kolostor keressük fel. Ebéd után irány a Kék-Nílus vízesés, ami nagyjából 30 km-re délre fekszik Bahir Dartól. Itt indul útjára a Kék-Nílus folyó, ami a Nílus legfontosabb táplálója. A kirándulás után visszatérünk a szállodába, este szabadidő, majd vacsora.